• do 22 februari 2024

  Publicatie Het Krantje (14 februari 2024): Scouts sluiten wandeldag af met stamppot

  Na een dag vol avontuur verzamelden alle wandelaars zich bij het clubgebouw voor een welverdiende stamppotmaaltijd (foto: pr SMHG).

  Na een dag vol avontuur verzamelden alle wandelaars zich bij het clubgebouw voor een welverdiende stamppotmaaltijd (foto: pr SMHG).

   

  Voorburg - De scouts van scoutinggroep Sint Maarten-Hildegard beleefden op zaterdag 10 februari een avontuurlijke dag tijdens een winterwandeltocht. Hoewel de winter zich niet echt liet gelden, met een gemiddelde temperatuur van ruim 10 graden, genoten zo’n 150 wandelaars van een prachtige dag vol activiteiten, afgesloten met een smakelijke stamppotmaaltijd op het clubgebouw aan de Veurselaan.

   

  Van jong tot oud, in gemengde groepjes van jeugdleden, ouders en vrijwilligers, verkenden de deelnemers de omgeving van Leidschendam-Voorburg. Tijdens de tocht werden ze uitgedaagd met opdrachten en quizvragen via een speciale app, waarbij ze nieuwe aanwijzingen ontvingen over de route.

   

  De vragen varieerden van weetjes over lokale bezienswaardigheden zoals molen de Vlieger en Hofwijck tot het vinden van verborgen plekjes in Voorburg, zoals het beeld ‘de Fluitspeler’ langs de Vliet. Door het versturen van groepsfoto’s konden de scouts bewijzen dat ze op de juiste locaties waren geweest.

   

  Bovendien bevatte de route voor elke groep een speciale uitdaging, waarbij de jongste groep een herkenbaar rondje in de buurt van het clubgebouw liep, terwijl de oudere jeugdleden een uitdagender traject aflegden, beginnend bij het beeld van Haagse Harry in Den Haag en terug naar Voorburg.

   

  Na een dag vol avontuur verzamelden alle wandelaars zich bij het clubgebouw voor een welverdiende stamppotmaaltijd. De kookploeg zette zich flink in om voor alle 150 deelnemers een smakelijke maaltijd te bereiden, hoewel ze achteraf misschien iets te ambitieus waren met het aanbieden van vier verschillende soorten stamppot. Desondanks slaagden ze erin om alles tot in de perfectie te bereiden, wat werd beloond met een welverdiend applaus van de dankbare deelnemers.

   

  De winterwandeltocht maakte deel uit van de jubileumactiviteiten van Scouting Sint Maarten-Hildegard, dat dit jaar zijn 35-jarig bestaan viert. Met een recordaantal van ruim 200 jeugdleden en vrijwilligers staat het jubileumjaar bol van de festiviteiten. Naast de wandeltocht kunnen leden en geïnteresseerden uitkijken naar een groepskampeerweekend in mei en een zomerkamp in juli, beide op een groot en bosrijk terrein in Sint-Niklaas, België.

   

  Kijk voor meer info over Scouting Sint Maarten-Hildegard op www.smhg.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • wo 31 januari 2024

  SMHG Doet mee aan NLDoet

  NLDoet.jpg

 • vr 25 augustus 2023

  Open Opkomst SMHG

  Poster Zomerfestival SMHG openopkomst klein

  Het nieuwe scoutingseizoen is begonnen! Wie neem jij mee om een keertje te komen kijken bij de SMHG? Zaterdag 16sept draaien onze bevers/welpen/scouts een gezellige OpenOpkomst!

 • za 11 maart 2023

  introductievideo over Duurzame energie en klimaatchallenge

  Een leuke introductievideo over Duurzame energie en klimaatchallenge.
  Deze video is voor een deel opgenomen bij ons scoutinggebouw.

   
   https://www.youtube.com/watch?v=__qwvI846E0

  “Deze video is onderdeel van de Klimaatchallenge, een onderwijsproject van Gemeente Leidschendam-Voorburg en Huygens Labs. Wil jij ook samen met jouw school mee doen aan deze challenge? Laat het snel weten via www.lv.nl/contact!"

 • wo 08 maart 2023

  Help ons en Jantje Beton

  Jantje Beton collecteweek gestart! Doneer jij ook?
  Scouting St. Maarten-Hildegard haalt geld op zodat alle kinderen elke dag kunnen buitenspelen!
  De SMHG collecteert deze week voor Jantje Beton. Alle speltakken zullen langs de deuren gaan om te collecteren.
  Maar liefst 50% van de opbrengst is voor onze eigen clubkas. 50% is voor projecten van Jantje Beton.
  Buiten spelen is heel erg belangrijk voor elk kind, nu en in de toekomst. Een donatie helpt om alle kinderen elke dag te kunnen laten buitenspelen!
  Doneren kan ook weer digitaal (zie link).
 • di 27 december 2022

  Publicatie Het Krantje (23 november 2022): Scoutinggroep Sint Maarten-Hildegard bakt er op los

  Zo’n 20 meiden van 7 tot 11 jaar hebben samen met de leiding tijdens hun logeerweekend de handen uit de mouwen gestoken.

  Bakkers klaar, bakken maar! Dat is wat de Shanti-welpen (meisjes van 7-11 jaar) van scoutinggroep Sint Maarten-Hildegard in het weekend van 12 en 13 november hoorden. 

  En daarmee begon een leuk en uitdagend weekend. Net als in het programma Heel Holland Bakt kregen de brigades verschillende bakopdrachten die ze tot een goed einde moesten brengen en waar zij punten voor konden verdienen. 

  Dambordkoekjes
  Zo’n 20 meiden van 7 tot 11 jaar hebben samen met de leiding tijdens hun logeerweekend de handen uit de mouwen gestoken. De technische opdracht voor het maken van dambordkoekjes was het ingewikkeldst. Voor het maken van de hartige muffins en pizza’s hadden de welpen diverse snijtechnieken geleerd. En voor het spektakelstuk werden hele taarten versierd. Op het eind van het weekend konden de ouders het resultaat proeven. Uiteindelijk vielen de baksels erg in de smaak en was een speciaal vaardigheidsinsigne ‘koken’ door de meiden verdiend!

  Doe mee!
  Meer weten over scouting in Leidschendam-Voorburg? Bij scoutinggroep SMHG kun je vrijblijvend 3x meedoen om te kijken of het wat voor je is. Tot snel? Kijk op www.smhg.nl voor meer informatie over de activiteiten van scoutinggroep Sint Maarten-Hildegard.

 • do 13 oktober 2022

  Scoubrou houdt eerste brouw-opkomst 22/23

  In de zon van september hebben zij het seizoen 22/23 geopend. Door de buien van oktober zoeken ze hun heil binnen op. 6 november gaan zij aan de slag. Het zal stomen, borrelen en bruisen op die dag. Zo bereiden ze zich voor op de donkere wintermaanden. Ben je nieuwsgierig geworden? Loop op die dag eens Haesburg binnen en ze je nemen je mee in de wereld van Scoubrou. Wees welkom!

 • do 13 oktober 2022

  Publicatie Het Krantje (28 september 2022): Scouting SMHG klimt en klautert naar de volgende speltak

   

  Met het overvliegen is het nieuwe scoutingseizoen helemaal gestart. (Foto: PR)

  Voorburg - Tijdens het weekend van 17 en 18 september hielden de scouts van scoutinggroep Sint Maarten-Hildegard het jaarlijkse overvliegfeest met alle leden van de groep. Overvliegen is een moment aan het begin van het scoutingseizoen, waarbij de oudste leden overgaan naar een volgende spelgroep binnen de vereniging.

  Zaterdagochtend kwamen alle vrijwilligers en jeugdleden op het terrein aan de Veurselaan. De scouts kregen bezoek van stel wereldreizigers die uren in de rij hadden gestaan op Schiphol, maar helaas niet meer op tijd waren voor hun vlucht.  Daardoor viel hun hele wereldreis in de soep.
  Om de wereldreizigers een beetje te troosten en wat blijer te maken besloten de scouts om in groepjes allerlei landen te bezoeken, zoals China, Japan, Engeland en Frankrijk om daar spelletjes te spelen.
  De wereldreizigers kregen uiteindelijk zo toch wat mee van alle mooie verschillende landen die er op de wereld zijn.

  Klimtoren
  Eén land in het speciaal werd aangedaan: Zuid-Korea. In augustus 2023 vindt in Zuid-Korea de Wereld Jamboree plaats dat eens in de 4 jaar wordt georganiseerd. Ook deze editie gaan weer een aantal jeugdleden en vrijwilligers van scoutinggroep SMHG op reis.
  Na veel leuke spelletjes, en een hoop landen verder, gingen de scouts uiteindelijk bij het ‘officiële’ deel van de dag met behulp van een gepionierde klimtoren ‘overvliegen’ naar de volgende spelgroep. Met het overvliegen is het nieuwe scoutingseizoen helemaal gestart, waarop werd geproost tijdens een  borrel voor alle leden, ouders en vrijwilligers.

  Zaterdagavond bleven de oudste scouts slapen op het terrein en, ondanks de regen, werd er met veel plezier een nachtje gekampeerd.

   

 • do 13 oktober 2022

  Publicatie Het Krantje (13 juli 2022): Scouting Sint Maarten-Hildegard op kamp

   

  Traditiegetrouw werd het kamp afgetrapt met voor het eerst in drie jaar weer een groepsfoto op de trappen van de Martinuskerk in Voorburg,

  Voorburg - De scouts van scoutingvereniging Sint Maarten-Hildegard aan de Veurselaan in Voorburg zijn op Zomerkamp.

  Afgelopen zaterdag 9 juli vertrokken ruim 125 welpen, Verkenners, Gidsen en Explorers naar hun kamplocatie. Traditiegetrouw werd het kamp afgetrapt met een gezamenlijke start in de Martinuskerk in Voorburg, met voor het eerst in drie jaar weer een mooie groepsfoto op de trappen. De scouts waren vervolgens helemaal klaar voor een week lang met allerlei gave activiteiten en avonturen.

  De welpen (7-11 jaar) vertrekken dit jaar voor hun kamp naar het bosrijke gebied van Amersfoort en Soest, terwijl de scouts (11-15 jaar) vertrekken voor een week kampplezier in Baarn. De explorers (15-18 jaar) zoeken het hoger op, en gaat met elkaar voor een buitenlandervaring in het mooie Duitsland.

  De weersverwachtingen zijn goed en ook de stemming zat er op de dag van vertrek goed in; veel scouts kijken uit naar het kamp, dat vaak als hoogtepunt van het scoutingseizoen wordt gezien.

 • di 23 augustus 2022

  Publicatie het Krantje (22 juni 2022): Scouting St. Maarten-Hildegard playbackt in de jungle

   Dansen en zingen op het podium. (Foto: PR)

  Voorburg - De scouts van vereniging Sint Maarten-Hildegard in Voorburg hebben op zaterdag 18 juni de grote SMHG SuperShow gehouden tijdens een zonovergoten dag met veel leden, ouders en vrijwilligers.

  Tijdens de groepsactiviteit stapten de scouts in een vliegtuig, om na vertrek met een plotselinge noodlanding midden in de Jungle terecht te komen, tussen de lianen en de kikkers. Aan boord waren ook een bioloog, en de regisseur en haar assistent van Chief Scout Freek Vonk die voorstelden om een show te houden met allerlei acts, om de tijd te vullen tot de reddingswerkers er waren. Voor de show werd een heuse jury gekozen uit het publiek en hebben de bevers, welpen, scouts en Pivo’s allerlei acts opgevoerd: van de kabouterdans, de pinguïndans, tot aan moppentappen en improvisatie toneel. 

  Wikken en wegen
  Ook konden van tevoren de scouts cupcakes bakken en meenemen naar de show. Tijdens de show werden de cupcakes met veel plezier gegeten door de sterrenkoks. Na lang wikken en wegen wisten de jury’s  de best acts en cupcakes te belonen met een prijs. Al met al was het een zeer geslaagde dag met veel scouts en voelde het als een feestje om met elkaar samen te zijn! Meer weten over scouting SMHG, kijk dan op www.smhg.nl of zoek ons op op Instagram of Facebook.

 • wo 13 april 2022

  Publicatie Het Krantje (13 april 2022): Verduurzaming bij Scouting Sint Maarten Hildegard

  Het Krantje Online: 13 april 2022
  'Het was ons doel met dit traject om ook een voorbeeld te kunnen zijn voor anderen' aldus voorzitter Ebo Roek. https://storage.pubble.nl/4c0aa478/content/2022/4/696e1751-ee32-4eec-9695-3c912093d34e_thumb840.jpg 840w,https://storage.pubble.nl/4c0aa478/content/2022/4/696e1751-ee32-4eec-9695-3c912093d34e_thumb1440.jpg 1440w,https://storage.pubble.nl/4c0aa478/content/2022/4/696e1751-ee32-4eec-9695-3c912093d34e_thumb1920.jpg 1920w" sizes="(min-width: 1215px) 839px, (min-width: 900px) 839px, 599px" style="border-style: solid; border-color: rgb(229, 231, 235); box-sizing: border-box; --tw-translate-x:0; --tw-translate-y:0; --tw-rotate:0; --tw-skew-x:0; --tw-skew-y:0; --tw-scale-x:1; --tw-scale-y:1; --tw-pan-x: ; --tw-pan-y: ; --tw-pinch-zoom: ; --tw-scroll-snap-strictness:proximity; --tw-ordinal: ; --tw-slashed-zero: ; --tw-numeric-figure: ; --tw-numeric-spacing: ; --tw-numeric-fraction: ; --tw-ring-inset: ; --tw-ring-offset-width:0px; --tw-ring-offset-color:#fff; --tw-ring-color:rgba(59,130,246,0.5); --tw-ring-offset-shadow:0 0 #0000; --tw-ring-shadow:0 0 #0000; --tw-shadow:0 0 #0000; --tw-shadow-colored:0 0 #0000; --tw-blur: ; --tw-brightness: ; --tw-contrast: ; --tw-grayscale: ; --tw-hue-rotate: ; --tw-invert: ; --tw-saturate: ; --tw-sepia: ; --tw-drop-shadow: ; --tw-backdrop-blur: ; --tw-backdrop-brightness: ; --tw-backdrop-contrast: ; --tw-backdrop-grayscale: ; --tw-backdrop-hue-rotate: ; --tw-backdrop-invert: ; --tw-backdrop-opacity: ; --tw-backdrop-saturate: ; --tw-backdrop-sepia: ; display: block; vertical-align: middle; height: 442.484px; width: 786.656px; inset: 0px; object-fit: cover; position: absolute; margin: 0px !important;">
  'Het was ons doel met dit traject om ook een voorbeeld te kunnen zijn voor anderen' aldus voorzitter Ebo Roek.

  Verduurzaming bij Scouting Sint Maarten Hildegard

  Voorburg - Het verduurzamingstraject dat Scouting Sint Maarten Hildegard heeft ingezet inspireert veel andere scoutinggroepen elders die ook nadenken over de omschakeling naar schone energie. 

  Vorige week donderdag waren bestuursleden van 5 scoutinggroepen uit Dordrecht, Oirschot, Naarden en Leidschendam bij elkaar gekomen om te zien hoe de SMHG de stap naar een energieneutraal gebouw aan het maken is. Maar ook om met elkaar van gedachten te wisselen over de (on)mogelijkheden bij zo’n ingrijpend proces, zowel bij bestaande als bij nieuwe scouting gebouwen.

  Scouting Sint Maarten Hildegard gebruikt de energietransitie niet alleen voor het energieneutraal maken van het gebouw, maar zeker zo belangrijk is het bewust maken van leden en leiding van de noodzaak tot verduurzaming en circulariteit. Zij doet dit door elementen daarvan in het wekelijkse spel van Scouting te laten terugkomen. Dit was voor de aanwezige groepen een belangrijke invalshoek waarmee zij ook zeker aan de slag gaan. 

  Men ging na afloop met veel tips en aanwijzingen naar huis en er werden enkele vervolgafspraken gemaakt om dieper in te gaan op de eigen situaties.

  Scoutinggroepen en andere geïnteresseerden die ook geïnspireerd zijn door het traject van de SMHG en daarover meer informatie willen hebben kunnen kijken op www.smhg.nl/verduurzaming of contact opnemen met de voorzitter van de stichting via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • do 06 januari 2022

  Gelukkig Nieuwjaar + data oud papier actie 2022

  OUDPAPIER_FLYER.jpg

  Gelukkig Nieuwjaar! We wensen iedereen een gezellig, avontuurlijk en gezond 2022 toe met hopelijk veel leuke scoutingactiviteiten.

  De eerstvolgende actie van onze groep is de maandelijkse inzameling van oud papier. Erg belangrijk voor onze vereniging, want de papieropbrengst zorgt voor een flink deel aan inkomsten voor onze scoutinggroep. Daarnaast dragen we met deze inzameling een steentje bij aan het milieu doordat het oud papier hergebruikt wordt.

  Bijna elke 2e zaterdag van de maand vindt deze oud papier inzameling plaats. Onze scouts helpen je/u graag bij de container aan de Dr. Beguinlaan in Voorburg, van 09:30 tot 13:00 uur.

  Mocht u een keer een dagdeel aan tijd kunnen missen, dan kunt u helpen met het aannemen van papier bij de container of met het rijden van een aanhanger. Natuurlijk is het afleveren van een tasje of doos oud papier ook top! Voor meer info over deze actie, mail met coördinator Nathalie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bijgevoegd een overzichtje met alle data voor de oud papier-actie in 2022 op een rij. Wij communiceren ook telkens in de week ervoor via sociale media dat de actie eraan komt, bijvoorbeeld via onze pagina op Facebook of Instagram!

  Vriendelijke groet,
  Het SMHG-groepsbestuur

 • zo 07 november 2021

  Explo Kerstbomenactie 2021

  Kerstbomen2021 2
  Na de grote successen van afgelopen jaren verkopen de explorers van de scoutinggroep St. Maarten - Hildegard ook dit jaar weer

  Mooie verse Nordmann kerstbomen.

  We verkopen Nordmann kerstbomen en hebben twee gezaagde maten en één maat op pot.
  Bent u geïnteresseerd ga dan naar KOPEN, kies de kerstboom die u graag wilt. Stop hem in het winkelmandje, volg het bestelproces.
  Let wel op welke bezorging u kiest, hiermee geeft u aan welke dag wij komen bezorgen.
  Als dit is gelukt dan is uw kerstboom besteld en wij regelen de rest.

  Wij leveren de kerstboom 4 of 12 december.

  Ons bezorggebied is Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen.
  Woont u buiten dit gebied neem dan even contact met ons op.

  Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op via de mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of bel/whatsapp naar 06-82450392.

 • wo 08 september 2021

  Een duurzame scoutingvereniging

  Een duurzame scoutingvereniging

  Spelenderwijs leren over afval, circulariteit en verduurzaming


  Zonnepanelen op het dak, warmtepompen voor de warmwatervoorziening en koken op elektriciteit in plaats van gas: Stichting scouting Sint Maarten-Hildegard aan de Veurselaan in Voorburg heeft afgelopen jaren haar gebouw flink verduurzaamd. Klaar? Nog niet helemaal. Komend half jaar wil de vereniging zelfs volledig energieneutraal worden. En alleen een duurzaam gebouw is niet genoeg. “We willen vooral onze leden uitleggen waarom we dit doen; duurzaamheid is immers belangrijk en urgent”, aldus Gijs Steverink, secretaris van de vereniging. “Als scouting voelen wij de verantwoordelijkheid jongeren spelenderwijs te betrekken en bewust te maken van de invloed die wij hebben op de natuur en het milieu. Daarom willen we duurzaamheid niet alleen integreren in ons gebouw, maar vooral ook in onze spelactiviteiten.”

  Energiepunten sparen
  Op zaterdag 25 september viert scouting Sint Maarten-Hildegard – samen met de leden, ouders én wethouder Duurzaamheid Jan-Willem Rouwendal – de symbolische opening van de warmtepompen in het gebouw. Gijs: “Tijdens deze dag willen we jongeren door middel van verschillende spellen betrekken bij onze verduurzaming. Ze kunnen samen energiepunten verdienen die de warmtepomp uiteindelijk in werking zet.” De spellen hebben als doel jongeren bezig te laten zijn met verschillende thema’s binnen duurzaamheid, zoals recycling en energie. Hoe kan je iets bruikbaars maken van afval? Of hoe kan je je eigen windmolen bouwen en hem laat draaien, zodat er windenergie ontstaat?


  Duurzaamheid in alle activiteiten
  De opening van de warmtepompen is slechts het startpunt van meer duurzaamheid in de spelactiviteiten van Sint Maarten-Hildegard. Gijs: “We willen dit najaar samen met de groepsleiding onderzoeken hoe we tijdens onze wekelijkse bijeenkomsten activiteiten kunnen organiseren die onze jeugd inspireert en laat nadenken over duurzaamheid. Maar we willen ook breder kijken en vraagstukken onderzoeken zoals: Hoe kan je een scoutingweekend of zomerkamp energiezuiniger maken? Moeten we bijvoorbeeld nog wel koken op gas of kan dat ook op inductieplaten? En kunnen we het vervoer naar het kamp duurzamer organiseren, zodat niet iedere ouder met een aparte auto komt?”

  Verankering in dagelijks leven
  Het leven in een duurzame, betere wereld past goed bij de principes van scouting. Gijs: “In onze scoutingwet staat beschreven: ‘wees goed voor de natuur’. Wij voelen dan ook de verantwoordelijkheid om een voorbeeldrol aan te nemen, en zowel leden als ouders te inspireren ook buiten de scouting aan de slag te gaan met duurzaamheid.” Door wekelijks bezig te zijn met spelactiviteiten gericht op onder meer circulariteit en recycling, hoopt scouting Sint Maarten-Hildegard dat het belang van een duurzame wereld steeds meer verankert in het bewustzijn en dagelijks leven van hun jonge leden. Want – cliché, maar waar – jongeren zijn onmisbaar voor het creëren van een groene toekomst.

   

  Gepubliceerd op 8 september 2021 in het Krantje Editie Leidschendam-Voorburg, jaargang 36 Nr 36

 • do 20 mei 2021

  Scouting Sint Maarten Hildegard maakt eigen gebouw energieneutraal

  Scouting Sint Maarten Hildegard maakt eigen gebouw energieneutraal

  Vanuit de maatschappelijke betrokkenheid was er bij Scouting Sint Maarten-Hildegard al geruime tijd de behoefte om verder na te denken over verduurzaming. Het vandaag overhandigde ingebruikname certificaat van de warmtepompen erkent de inzet van de afgelopen drie jaar voor het verduurzamen van het clubgebouw aan de Veurselaan 15 in Voorburg. Het certificaat werd overhandigd door wethouder Jan Willem Rouwendal.

  Bekijk het nieuwsbericht bij leidschendam-voorburg.tv: Scouting Sint Maarten Hildegard maakt eigen gebouw energieneutraal

 • vr 23 april 2021

  Nieuwe website is LIVE!

  Nieuwe website is LIVE!

  Het is zover; de nieuwe website van Scouting Sint Maarten-Hildegard is live!
  Het eindresultaat mag er zijn en daar zijn we dan ook best een beetje trots op.
  Daarom nodigen we je graag uit een kijkje te nemen.
  De nieuwe website laat zien wie we zijn en wat we doen.
  Zoals je kunt zien is de gehele ‘look en feel’ van de site veranderd. Hij is veel frisser, moderner en vooral gebruiksvriendelijker en sluit goed aan bij de website van Scouting Nederland.

  We zijn nu live en achter de schermen wordt er nog druk verder gewerkt aan het uitbreiden van de website. Komende maanden hopen we dan ook de site verder te optimaliseren en uit te breiden.
  Wij zijn ons ervan bewust dat de site nog enkele schoonheidsfoutjes kan bevatten. Kom je iets tegen? Of heb je tips om de website verder aan te scherpen? We stellen jouw feedback enorm op prijs.
  Mailen kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Wij wensen iedereen veel plezier met deze website.