Wil je eens komen kijken en uitvinden of scouting iets voor jou is?

Je kunt 3x vrijblijvend meedraaien met een speltak om te kijken wat er allemaal gebeurt bij een scoutingopkomst. Neem hiervoor contact op met de speltakleiding (zie hieronder).

Onze vereniging bestaat uit 9 speltakken. Iedere speltak heeft zijn/haar opkomsten op eigen tijden maar allemaal draaien ze in hetzelfde clubgebouw.

Speltak Voor wie? Dag Tijden Contact
Bevers jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar zaterdag 12.30 uur - 14.00 uur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Shanti-Welpen meisjes van 7 tot 11 jaar zaterdag 10.00 uur - 12.00 uur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Mowgli-Welpen jongens van 7 tot 11 jaar zaterdag 10.00 uur - 12.00 uur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Scouts Gidsen meiden van 11 tot 15 jaar maandag 19.00 uur - 20.30 uur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Scouts Verkenners jongens van 11 tot 15 jaar vrijdag 19.00 uur - 21.00 uur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Explorers jongens en meiden van 15 tot 18 jaar woensdag 19.30 uur - 21.30 uur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Pivo's jongeren van 18 tot 24 jaar zaterdagavond 20.00 uur - 23.00 uur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Plusscouts vanaf 21 jaar wisselend -  

 

Inschrijven en lidmaatschap

Inschrijving gaat door onderstaand inschrijfformulier in te vullen en retour aan te leveren bij de speltakleiding.  Na verwerking van de inschrijving ontvangt u een bevestiging van de secretaris en penningmeester van de groep. Bij de speltak zal uw zoon/dochter officieel worden geïnstalleerd als lid van de SMHG.

Download hier het inschrijfformulier voor de inschrijving van uw zoon/dochter als lid van SMHG.
Download hier het informatieformulier ter informatie voor de speltakleiding.

 

Contributie

Hieronder zijn de kwartaalbedragen per speltak aangegeven. Voor een tweede kind uit een gezin wordt 10 % korting gerekend, voor een derde of volgende kind uit een gezin wordt 20 % korting gerekend.

Speltak Kwartaal Kwartaal (10 %) Kwartaal (20 %)
Bevers € 39,00 € 35,10 € 31,20
Welpen (Shanti en Mowgli) € 81,00 € 72,90 € 64,80
Gidsen en Verkenners € 83,00 € 74,70 € 66,40
Explorers € 90,00 € 81,00 € 72,00
Pivo’s € 51,00 - -
Plusscouts € 51,00 per jaar

De contributie voor bevers, welpen, verkenners, gidsen en explorers is inclusief bijdragen voor logeerweekenden en het Zomerkamp.

 

Contributie en overmaken

De betaling dient uiterlijk in de 1e week van elk kwartaal te zijn ontvangen op rekeningnummer: NL43 RABO 0155 8289 08 t.n.v. Scouting St Maarten-Hildegard, o.v.v de naam van het lid (de leden) en de naam van de speltak(ken).

De vereniging geeft er de voorkeur aan dat u (via online bankieren) periodieke betalingen per kwartaal doet. Dit is eenvoudig in te stellen. Op deze manier krijgt de vereniging alle contributies tijdig binnen. Het is belangrijk dat er per kwartaal gelden binnenkomen, aangezien de vereniging steeds vaker (jaar/kwartaal) kosten vooraf moet betalen.

N.B: In de tweede maand van het lopende kwartaal wordt, bij leden die nog niet hebben betaald, een herinneringsmail gestuurd. Als daar vervolgens geen reactie op komt, wordt er telefonisch contact opgenomen. Mocht de betaling van de contributie problemen opleveren, neem dan contact op met de penningmeester via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Opzeggen van het lidmaatschap

De SMHG hanteert een schriftelijke opzegging bij de ledenadministratie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) met cc aan de penningmeester (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) van minimaal 1 maand voorafgaand aan het nieuwe kwartaal. Er wordt geen contributie van een lopend kwartaal geretourneerd. Voorbeeld: opzegging met ingang van 1 januari 2025 moet uiterlijk worden ontvangen op 1 december 2024.

 

Kleding

Bij Scouting Sint Maarten-Hildegard draagt elke speltak verschillende kleding, de zogenaamde Scoutfit. De Bevers dragen een rood shirt. De welpen hebben een groen uniform. De Scouts een beige uniform. De Explorers, Pivo's, Etak en Plusscouts dragen een bordeauxrode blouse. Onze clubdas heeft de kleuren rood-blauw.

De Scoutfit is te koop bij de Scoutshop. De dassen zijn voor 12,50 euro te koop bij de vereniging, via de speltakleiding. Onze vereniging ook eigen polo's en badges. Deze worden eens in de zoveel tijd op bestelling gemaakt.