Na een dag vol avontuur verzamelden alle wandelaars zich bij het clubgebouw voor een welverdiende stamppotmaaltijd (foto: pr SMHG).

Na een dag vol avontuur verzamelden alle wandelaars zich bij het clubgebouw voor een welverdiende stamppotmaaltijd (foto: pr SMHG).

 

Voorburg - De scouts van scoutinggroep Sint Maarten-Hildegard beleefden op zaterdag 10 februari een avontuurlijke dag tijdens een winterwandeltocht. Hoewel de winter zich niet echt liet gelden, met een gemiddelde temperatuur van ruim 10 graden, genoten zo’n 150 wandelaars van een prachtige dag vol activiteiten, afgesloten met een smakelijke stamppotmaaltijd op het clubgebouw aan de Veurselaan.

 

Van jong tot oud, in gemengde groepjes van jeugdleden, ouders en vrijwilligers, verkenden de deelnemers de omgeving van Leidschendam-Voorburg. Tijdens de tocht werden ze uitgedaagd met opdrachten en quizvragen via een speciale app, waarbij ze nieuwe aanwijzingen ontvingen over de route.

 

De vragen varieerden van weetjes over lokale bezienswaardigheden zoals molen de Vlieger en Hofwijck tot het vinden van verborgen plekjes in Voorburg, zoals het beeld ‘de Fluitspeler’ langs de Vliet. Door het versturen van groepsfoto’s konden de scouts bewijzen dat ze op de juiste locaties waren geweest.

 

Bovendien bevatte de route voor elke groep een speciale uitdaging, waarbij de jongste groep een herkenbaar rondje in de buurt van het clubgebouw liep, terwijl de oudere jeugdleden een uitdagender traject aflegden, beginnend bij het beeld van Haagse Harry in Den Haag en terug naar Voorburg.

 

Na een dag vol avontuur verzamelden alle wandelaars zich bij het clubgebouw voor een welverdiende stamppotmaaltijd. De kookploeg zette zich flink in om voor alle 150 deelnemers een smakelijke maaltijd te bereiden, hoewel ze achteraf misschien iets te ambitieus waren met het aanbieden van vier verschillende soorten stamppot. Desondanks slaagden ze erin om alles tot in de perfectie te bereiden, wat werd beloond met een welverdiend applaus van de dankbare deelnemers.

 

De winterwandeltocht maakte deel uit van de jubileumactiviteiten van Scouting Sint Maarten-Hildegard, dat dit jaar zijn 35-jarig bestaan viert. Met een recordaantal van ruim 200 jeugdleden en vrijwilligers staat het jubileumjaar bol van de festiviteiten. Naast de wandeltocht kunnen leden en geïnteresseerden uitkijken naar een groepskampeerweekend in mei en een zomerkamp in juli, beide op een groot en bosrijk terrein in Sint-Niklaas, België.

 

Kijk voor meer info over Scouting Sint Maarten-Hildegard op www.smhg.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..