Zo’n 20 meiden van 7 tot 11 jaar hebben samen met de leiding tijdens hun logeerweekend de handen uit de mouwen gestoken.

Bakkers klaar, bakken maar! Dat is wat de Shanti-welpen (meisjes van 7-11 jaar) van scoutinggroep Sint Maarten-Hildegard in het weekend van 12 en 13 november hoorden. 

En daarmee begon een leuk en uitdagend weekend. Net als in het programma Heel Holland Bakt kregen de brigades verschillende bakopdrachten die ze tot een goed einde moesten brengen en waar zij punten voor konden verdienen. 

Dambordkoekjes
Zo’n 20 meiden van 7 tot 11 jaar hebben samen met de leiding tijdens hun logeerweekend de handen uit de mouwen gestoken. De technische opdracht voor het maken van dambordkoekjes was het ingewikkeldst. Voor het maken van de hartige muffins en pizza’s hadden de welpen diverse snijtechnieken geleerd. En voor het spektakelstuk werden hele taarten versierd. Op het eind van het weekend konden de ouders het resultaat proeven. Uiteindelijk vielen de baksels erg in de smaak en was een speciaal vaardigheidsinsigne ‘koken’ door de meiden verdiend!

Doe mee!
Meer weten over scouting in Leidschendam-Voorburg? Bij scoutinggroep SMHG kun je vrijblijvend 3x meedoen om te kijken of het wat voor je is. Tot snel? Kijk op www.smhg.nl voor meer informatie over de activiteiten van scoutinggroep Sint Maarten-Hildegard.