Met het overvliegen is het nieuwe scoutingseizoen helemaal gestart. (Foto: PR)

Voorburg - Tijdens het weekend van 17 en 18 september hielden de scouts van scoutinggroep Sint Maarten-Hildegard het jaarlijkse overvliegfeest met alle leden van de groep. Overvliegen is een moment aan het begin van het scoutingseizoen, waarbij de oudste leden overgaan naar een volgende spelgroep binnen de vereniging.

Zaterdagochtend kwamen alle vrijwilligers en jeugdleden op het terrein aan de Veurselaan. De scouts kregen bezoek van stel wereldreizigers die uren in de rij hadden gestaan op Schiphol, maar helaas niet meer op tijd waren voor hun vlucht.  Daardoor viel hun hele wereldreis in de soep.
Om de wereldreizigers een beetje te troosten en wat blijer te maken besloten de scouts om in groepjes allerlei landen te bezoeken, zoals China, Japan, Engeland en Frankrijk om daar spelletjes te spelen.
De wereldreizigers kregen uiteindelijk zo toch wat mee van alle mooie verschillende landen die er op de wereld zijn.

Klimtoren
Eén land in het speciaal werd aangedaan: Zuid-Korea. In augustus 2023 vindt in Zuid-Korea de Wereld Jamboree plaats dat eens in de 4 jaar wordt georganiseerd. Ook deze editie gaan weer een aantal jeugdleden en vrijwilligers van scoutinggroep SMHG op reis.
Na veel leuke spelletjes, en een hoop landen verder, gingen de scouts uiteindelijk bij het ‘officiële’ deel van de dag met behulp van een gepionierde klimtoren ‘overvliegen’ naar de volgende spelgroep. Met het overvliegen is het nieuwe scoutingseizoen helemaal gestart, waarop werd geproost tijdens een  borrel voor alle leden, ouders en vrijwilligers.

Zaterdagavond bleven de oudste scouts slapen op het terrein en, ondanks de regen, werd er met veel plezier een nachtje gekampeerd.