Lachen, gieren, brullen, pionieren, hout hakken, vuurtje stoken, film kijken, voetballen, hiken, geïnstalleerd worden, insigne werk, verkleden, freubelen, houtbewerken, verdwalen.

Overvliegen

Elk jaar vind rond september ons overvlieg spektakel plaats.
Een groepsprogramma waarbij alle speltakken de jeugdleden in het zonnetje zetten die zullen overvliegen naar hun volgende speltak. Middels verschillende Sport & Spel onderdelen werken alle speltakken samen om daarna aangemoedigd te worden bij de oversteek naar de volgende speltak.

Duinenmars

Het is inmiddels een begrip in Den Haag; de Duinenmars. Gedurende twee dagen geniet je in het vroege voorjaar van de duinen en de stad daarachter! Dit scouting seizoen (2019-2020) zal de Duinenmars plaatsvinden op 4 en 5 april. Je loopt een afstand van 5, 10, 15, 25 en 40 KM. De scouts wandelen elk jaar de 15 KM.
De opbrengst van de Duinenmars gaat naar instanties voor het georganiseerde jeugd en jongerenwerk. Jaarlijks nemen zo’n 14.000 wandelaars deel aan de Duinenmars.

Kampeerweekend

Een aantal keer per jaar houden we kampeerweekenden.
Tijdens deze weekenden gaan we dieper in op bijvoorbeeld Uitdagende Scouting Technieken.

Insignes

Scouting is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding, de jeugdleden leren er ook veel. Scouts doen op een ongedwongen manier ontzettend veel vaardigheden op. Om de progressie zichtbaar te maken, kunnen scouts insignes, waterwerkdiploma's, een gouden wing en awards behalen.

Drie fases
De insignes die scouts kunnen behalen, zijn verdeeld over drie fases: de basisfase, de verdiepingsfase en de specialisatiefase.

In het spelaanbod wordt gewerkt met acht activiteitengebieden. Het werken met activiteitengebieden brengt variatie aan in het programma. Elk activiteitengebied bestaat uit een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen. De indeling in de acht activiteitengebieden is voor iedere speltak gelijk.

Activiteitengebieden
De acht activiteitengebieden worden hieronder kort uitgelegd.

Uitdagende Scoutingtechnieken: activiteiten rondom een techniek, zoals hakken, stoken, kaart en kompas, routetechnieken, pionieren, zeilen en kamperen.
Buitenleven: activiteiten rondom het beleven van de natuur en overleven in de natuur, zoals survival, kennis van plant en dier, milieu, natuurbeheer en weer.
Expressie: activiteiten waarmee je je kunt uitdrukken, zoals dansen, filmen, handvaardigheid, toneelspelen, muziek maken en schrijven.
Sport & Spel: sporten, postenspelen, renspelen, gezelschapsspelen en teamspelen.
Identiteit: activiteiten die te maken hebben met wie je zelf bent (zelfbeeld), je levensovertuiging en de identiteit van je groep.
Samenleving: activiteiten die te maken hebben met je eigen omgeving, het cultureel erfgoed en de maatschappij (maatschappelijke participatie).
Internationaal: activiteiten rondom kennis over Scouting wereldwijd (bijvoorbeeld JOTA-JOTI), internationale uitwisselingen en andere culturen.
Veilig & Gezond: activiteiten rondom voeding en veiligheid (zowel fysiek als emotioneel).