Groot helpt klein

Lachen, gieren, brullen, pionieren, hout hakken, vuurtje stoken, film kijken, voetballen, insigne werk, verkleden, freubelen, houtbewerken, verdwalen.

 

Overvliegen

Wat houd het in? Overvliegen is een groepsactiviteit waarin alle jeugdleden die 'overvliegen' naar de volgende leeftijdsgroep in het zonnetje gezet worden! Door middel van verschillende Sport & Spel onderdelen werken alle speltakken samen om daarna aangemoedigd te worden bij de oversteek naar de volgende speltak. Dit groepsactiviteit vind elk jaar plaats in september.

 

Duinenmars

Het is inmiddels een begrip in Den Haag; de Duinenmars. Gedurende twee dagen geniet je in het vroege voorjaar van de duinen en de stad daarachter!  De Duinenmars heeft afstanden van 5, 10, 15, 25 en 40 KM. De scouts wandelen elk jaar de 15 KM.
De opbrengst van de Duinenmars gaat naar instanties voor het georganiseerde jeugd en jongerenwerk. Jaarlijks nemen zo’n 14.000 wandelaars deel aan de Duinenmars.

 

Kampeerweekend

Een aantal keer per jaar houden we kampeerweekenden.
Tijdens deze weekenden gaan we dieper in op bijvoorbeeld Uitdagende Scouting Technieken.

 

Insignes

Scouting is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding, de jeugdleden leren er ook veel. Scouts doen op een ongedwongen manier ontzettend veel vaardigheden op. Om de progressie zichtbaar te maken, kunnen scouts insignes, waterwerkdiploma's, een gouden wing en awards behalen.

 

Drie fases
De insignes die scouts kunnen behalen, zijn verdeeld over drie fases: de basisfase, de verdiepingsfase en de specialisatiefase.

In het spelaanbod wordt gewerkt met acht activiteitengebieden. Het werken met activiteitengebieden brengt variatie aan in het programma. Elk activiteitengebied bestaat uit een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen. De indeling in de acht activiteitengebieden is voor iedere speltak gelijk.

 

Kamp

Elke eerste week van de zomervakantie gaan wij op ZOKA! (zomerkamp). Elk jaar heeft het een ander thema met bijpassende activiteiten. Maar er zijn altijd wel een paar standaard activiteiten zoals pionieren, kampvuur maken en dan natuurlijk ook marshmallows eten!

Pionieren                                          Kampvuur maken                          Marshmallows eten!