Opkomsten:

Elke vrijdagavond hebben de verkenners opkomst. Tijdens de opkomsten doen we allerlei spellen en activiteiten. De ene keer doe je die spellen met de hele groep en de andere keer ben je bezig in je patrouille. We doen van alles zoals kampvuur stoken, levend ganzenbord spelen, een patrouille-battle doen, een route lopen, leren houthakken, zelf koken en nog veel meer. Ook leer je de echte scouting technieken. Je leert een keuken pionieren(met houten palen en touwen), je leert een kompas en kaart te gebruiken en koken op een kampvuur.

Zomerkamp:

Eenmaal per jaar, het zomerkamp, gaan we een week lang met elkaar op pad om spannende en leuke dingen te beleven. Door het jaar heen leer je van alles om je voor te bereiden op het zomerkamp. Je kunt dan je eigen tent op bouwen, zelf koken op houtvuur, zelf hout hakken, zelf een tocht lopen zonder te verdwalen. Samen met de verkenners in je patrouille zal je al deze dingen gaan doen, samen beleef je een super zomerkamp!!

Weekenden:

Omdat een kamp zo leuk is hebben we een paar keer per jaar ook een weekend samen. We slapen dan in tenten bij het clubgebouw of ergens anders op een scoutingterrein. Eigenlijk is het dan een soort minikamp.

Het is duidelijk: plezier is het belangrijkst bij Scouting. Met veel plezier ga je met andere scouts op ontdekkingsreis. Je ontdekt je zelfstandigheid, neemt beslissingen, kiest je eigen route. Je leert dat je andere scouts iets kunt leren en zij jou. Je verlegt je grenzen op een avontuurlijke manier. Hoe ouder je wordt, hoe minder leiding je krijgt, hoe zelfstandiger je zelf wordt. Bij Scouting ontwikkel je je talenten. Bij Scouting gaan plezier en ontdekken hand in hand.

Er zijn in het jaar ook regioactiviteiten en landelijke activiteiten. Daar ontmoet je andere scouts en ga je in een andere omgeving laten zien wat je kunt!

De opkomsten zijn op vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur.