De Mowgli-Welpen zijn jongens in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar die samen het Scouting spel spelen. Wij spelen in het thema van het Jungleboek. Wij houden onze opkomsten op zaterdagen van 10:00 tot 12:00.

Bij Scouting doen de Mowgli-Welpen: opkomsten, insignes, logeerweekenden en natuurlijk.. het Zomerkamp!

Opkomsten

De Mowgli-Welpen doen aan veel verschillende soorten activiteiten. Bij de Mowgli-welpen vinden we het belangrijk dat de jeugdleden een gevarieerd spelaanbod krijgen waarin ze spelenderwijs bekend worden gemaakt met het spel van Scouting. Elke opkomst speelt zich daarom af in een ander "activiteit gebied" in de jungle.

Insignes

Ook houden wij meerdere malen per jaar een Insigne opkomst. Dit zijn speciale opkomsten waarbij de welpen vaardigheidsinsignes kunnen behalen. Deze insignes kunnen vervolgens op de Scoutfit van de welp worden genaaid. Hierdoor kunnen ze zich zelf persoonlijk ontwikkelen en leren ze spelenderwijs nieuwe vaardigheden. Daarnaast spelen we natuurlijk regelmaat leuke bosspellen en in de natuur.

Logeerweekend

Naast de reguliere opkomsten houden we ook 1 a 2 keer per jaar een logeerweekend. Tijdens zo'n weekend beleven de welpen een spannend avontuur en blijven ze een nachtje slapen. Hierbij mag een kampvuurtje dan ook niet ontbreken.

Zomerkamp

Het hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp. Met de welpen gaan we dan een week in een ander clubhuis ergens in Nederland logeren. Tijdens het zomerkamp beleven de welpen een groot avontuur. Thema's van voorgaande jaren waren o.a. Detectives en piraten, De Koning en de Magiers, James Bond en de tijdmachine. Tijdens het zomerkamp doen we bijzondere spellen, gaan we bij gelegenheid op excursie, een dagje zwemmen, zingen liedjes bij kampvuren en beleven we met z'n allen een fantastische tijd! 

kamp-min.jpg