Shanti-welpen zijn meisjes van 7 t/m 11 jaar die samen het spel van scouting spelen. Door middel van sport en spel, leren kinderen zich sociaal te uiten en met elkaar om te gaan. De welpen leren allerlei scoutingvaardigheden maar daarnaast is het natuurlijk ook gezellig om een keer allemaal dingen te doen met andere kinderen die je normaal thuis niet zult doen!

De Shanti-welpen komen iedere zaterdag bij elkaar om er een gezellige dag van te maken, opkomst noemen we dat. Onze opkomst begint om 10:00 uur en eindigt om 12:00 uur. De leiding zorgt altijd voor een leuk programma waarin verschillende activiteiten aan bod komen. Veel van deze activiteiten vinden plaats in de Jungle, het thema van de Shanti-welpen. We doen onder andere spelletjes, sport, knutselen, en af en toe een excursie. Veel dingen die we doen, doen we buiten, we hebben namelijk een prachtig veld voor onze deur liggen!
Een paar keer per jaar hebben de Shanti-welpen een weekend, dan blijven alle welpen een nachtje slapen op het clubgebouw en overdag doen we allemaal leuke dingen. Het toppunt van een scoutingseizoen is het zomerkamp. We gaan dan op kamp ergens in het land, dan is het de hele week feest!