Wij zijn een groep jongeren van 18 t/m 23 jaar. Wij komen elke weken op zaterdagavond bij elkaar voor de opkomst. Wij maken zelf ons programma en plannen weekenden, kampen etc. allemaal zelf. Wij hebben daarom ook geen begeleiding meer. Mocht het zo zijn, dat we toch iets niet weten of hulp bij nodig hebben is er onze Pivo adviseur (PA). Deze PA is een ervaren scout die ons van goede tips en adviezen kan voorzien.

Naast dat wij lid van de Pivo’s zijn, zijn er een aantal van ons ook actief bij andere dingen binnen scouting. Zo zijn er Pivo’s leiding van een andere speltak en helpen wij bij het organiseren/ondersteunen van activiteiten binnen de regio, of zelfs op landelijke evenementen.

Binnen Scouting Nederland is de naam Pivo sinds 2010 veranderd in Roverscouts. Pivo is een samenvoeging van Pionierster en Voortrekker. Dit zijn de oude benamingen voor een meisje en een jongen in onze leeftijdscategorie. Een leuke woordspeling is overigens dat het woord Pivo in het Tsjechisch, bier betekent.