Gedurende het jaar gaan scouts een aantal keer op weekendkamp, maar het zomerkamp is het hoogtepunt van het jaar! Scouts kamperen dan een week in tenten en bivak op een scouting kampeerterrein in Nederland of België.

Dit scoutingseizoen vindt er een bijzonder evenement plaats, de Nationale Jamboree.

De Nationale Jamboree 2020 is een groot kamp dat negen dagen duurt. Samen met andere groepen uit binnen- en buitenland kamperen wij in één van de subkampen op Scoutinglandgoed Zeewolde. De Nationale Jamboree zit vol grote, spetterende en knalgave activiteiten die je in groepen, maar ook individueel doet. Dat vergeet je nooit meer!

  • Naast veel scouts uit Nederland doen er ook buitenlandse scouts mee.
  • Welpen, scouts en explorers zijn van harte welkom.Het kamp duurt 9 dagen. Van zaterdag tot en met zondag.
  • Voor welpen duurt het kamp 7 dagen. Van maandag tot en met zondag.
  • De Nationale Jamboree werd voor het laatst gehouden in 2008. Er waren toen bijna 4000 scouts op het kampterrein.
  • Scoutinglandgoed Zeewolde ligt in natuurgebied het Horsterwold, aan de oevers van het Nuldernauw.

Programma

Je wilt natuurlijk weten wat we gaan doen op de Nationale Jamboree. Naast het programma kampeer je met jouw groep, ontmoet je nieuwe vrienden uit binnen- en buitenland, doe je mee met activiteiten op jouw subkamp, bezoek je andere groepen op het terrein en feest je 's avonds met je vrienden!

Het programma is nog volop in het ontwikkeling. Dat betekent dat de lijst hieronder nog lang niet compleet is. Wel kunnen we al de namen en een korte omschrijving bekend maken van de grootste programmaonderdelen:

Adventure Trail
Ga op zoek naar avontuur bij Adventure Trail! We gaan op allerlei manier de omgeving van Scoutinglandgoed Zeewolde verkennen. Op het land en op het water!

Water World
We zoeken het water op bij Water World. Vaar, duik, dobber en zwem mee bij de verschillende spetterende wateractiviteiten.

Challenge
Ga de uitdaging aan bij Challenge. Laat jouw sportieve kant zien, overwin je angsten en doe mee met de spannendste spellen.

Scout Experience
Kies voor activiteiten in jouw interessegebied en schrijf je in!

The Big One
We gaan iets heel bijzonders doen tijdens de Nationale Jamboree. Met iedere aanwezige scout. Wat precies? Dat houden we nog even geheim.

Plaza
Het grote festivalmarkt centraal op het terrein van de Nationale Jamboree heet: Plaza! Heb je wat vrije tijd? Kom dan zeker langs.