Traditiegetrouw werd het kamp afgetrapt met voor het eerst in drie jaar weer een groepsfoto op de trappen van de Martinuskerk in Voorburg,

Voorburg - De scouts van scoutingvereniging Sint Maarten-Hildegard aan de Veurselaan in Voorburg zijn op Zomerkamp.

Afgelopen zaterdag 9 juli vertrokken ruim 125 welpen, Verkenners, Gidsen en Explorers naar hun kamplocatie. Traditiegetrouw werd het kamp afgetrapt met een gezamenlijke start in de Martinuskerk in Voorburg, met voor het eerst in drie jaar weer een mooie groepsfoto op de trappen. De scouts waren vervolgens helemaal klaar voor een week lang met allerlei gave activiteiten en avonturen.

De welpen (7-11 jaar) vertrekken dit jaar voor hun kamp naar het bosrijke gebied van Amersfoort en Soest, terwijl de scouts (11-15 jaar) vertrekken voor een week kampplezier in Baarn. De explorers (15-18 jaar) zoeken het hoger op, en gaat met elkaar voor een buitenlandervaring in het mooie Duitsland.

De weersverwachtingen zijn goed en ook de stemming zat er op de dag van vertrek goed in; veel scouts kijken uit naar het kamp, dat vaak als hoogtepunt van het scoutingseizoen wordt gezien.